QUI SÓC


ENRIC SERVERA CARRERAS
(16-10-1970 a CIUTADELLA DE MENORCA)
domicili: BARCELONA i CIUTADELLA DE MENORCA
telèfon: 600 315 330
Artista plàstic multidisciplinari, que va començar amb la pintura de ben jove, després va aprofundir amb la fotografia per més endavant formar-se amb el gravat. Actualment s’expressa i experimenta amb les tècniques segons el projecte personal o professional a desenvolupar.

·         Arquitecte Tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya.
·         Curs d’Aptitud Pedagògica CAP (1995).
·         Cursos d’Il.luminació i fotografia de paisatges, amb Humberto Rivas, a Can Basté, Barcelona.
·         Diversos cursos de Fotografia a l’Institut Català-Roca, a la Sedeta i al Pati Llimona, Barcelona.
·         Seminari de Fotografia de Creació, amb Manolo Laguillo, a Sa Nostra, Palma de Mallorca.
·         Cursos de Gravat i Fotogravat al Taller de Roser Sales, Barcelona.
·         Cursos d’estampació, tècniques de gravat i monotips amb Sebi Subirós a la Fundació d’art Contemporani Rodríguez Amat.
·         Cursos de transferència i serigrafia al taller Manera negra.
·         Cursos de dibuix de nu al natural i de pintura creativa al CC Sandaru.

Paral·lelament als seus treballs personals,  Servera ha impartit classes de dibuix, pintura i gravat Taller d’art Núria Duran a Barcelona. Actualment fa classes d'Experimentació en gravat a a l’EscolaTraç de Barcelona.
Forma part del grup BIRIBOTIS que realitza activitats artístiques per esdeveniments i imparteix tallers creatius plàstics i visuals en centres cívics, entitats culturals i museus.

Actualment hi ha obra fotogràfica seva en diferents galeries de Barcelona i Menorca: Beaskoa, Retxa, Vidrart, Argos i a la virtual de Quadrofenia: https://www.quadrofenia.com/es/galeria-arte/enric-servera.
Realitza fotografies per encàrrec de reportatges, per publicitat i webs (Sal de Cocó, Reumatek, Traç, Cook-in...)


TRAJECTÒRIA ARTÍSTICA
Ha realitzat un bon nombre d’exposicions individuals i col·lectives (50): Espai 13 de la Fundació Miró, Galeria Urània, Galeria Kowasa, Sala Met-Room, Centres de Cultura de Sa Nostra de Palma, Ciutadella, Maó, Inca, Formentera, Es Castell i Ferreries,  Centre d’Art Contemporani Rodríguez Amat, El Roser de Ciutadella, Sala d’exposicions municipal de Cardedeu, Centre Cultural Torre Vella, La Fàbrica del Sol, Sala d’exposicions CAATEEB, Can Basté, C.C. Sandaru, Vidrart, Es Polvorí d’Eivissa, Sala de l’antic Ajuntament de Formentera, Pasearte de Fornells, Oslo graphic Barceloneta, Oceanogràfic de València, Espai d'Art Xec Coll...

PREMIS I MENCIONS
Ha obtingut diferents premis de fotografia i pintura: 1r Premi Mostra Fotografia Jove de la Generalitat de Catalunya el 1992, 1r Premi 3r Concurs de Pintura de la UPC el 1996, 1r Premi Millor Col·lecció de Fotografia Ciutat d’Igualada, millor col·lecció de fotografía digital de Salou, el premi especial en el 7è Premi Hofmann de Fotografia el 1997 i ha sigut el guanyador dels cartells de Sant Joan 1998 i 2009, entre d’altres.

S’han publicat porfolis de fotografies seves a la revista La Fotografia Actual i al llibre Desnudos Contemporáneos 2. S’ha editat un volum monogràfic de Servera titulat Paisatges de l’ànima dins la col·lecció Fotògrafs a les Illes, de Sa Nostra, Caixa de Balears. En premsa ha publicat en el Magazine La Vanguardia el reportatge “Cuba, un país en autostop” i en el suplement Culturas de la Vanguardia: “Breves histórias gráficas de pequeños espacios” que és una sèrie de fotografies de petjades en les dunes de Menorca. A més, ha publicat reportatges en publicacions especials de les festes de Sant Joan. Ha fotografiat per catàlegs de publicitat i disseny.
L’última publicació és un catàleg monogràfic del projecte educatiu-exposició “Sabates Nàufragues”  per Sa Nostra (fotografies de n’Enric Servera i relats de na Natàlia Centelles.