QUI SÓC


ENRIC SERVERA CARRERAS
email: info@enricservera.com - tel: +34 600 315 330 - @enric_serveraNascut a Ciutadella de Menorca el 1970, és artista visual multidisciplinari i diplomat en arquitectura tècnica. Comença a expressar-se amb la pintura de molt jove, després aprofundeix en la fotografia i més endavant es forma en gravat. Utilitza diferents tècniques segons el projecte personal o professional a desenvolupar.

En gravat s’inicia al 1997 realitzant diferents cursos de calcografia i estampació en els tallers de Roser Sales, Lupusgrafic, Manera Negra, Xalubinia i a la Fundació Rodriguez Amat amb Sebi Subirós i altres, durant diversos anys. En fotografia s'ha format en cursos i tallers a Can Basté amb Humberto Rivas, a l'Institut Català-Roca, a la Sedeta, Pati Llimona i a Sa Nostra a Palma de Mallorca amb Manolo Laguillo.

Treballa de professor a l’EscolaTraç expressió Plàstica de Barcelona. Ha treballat de professor al Taller d'art Núria Duran també de Barcelona. Fundà BIRIBOTIS, on realitza activitats artístiques i tallers creatius plàstics per a nens i adults en museus, esdeveniments i centres culturals. 
Realitza fotografies per encàrrec de reportatges, per publicitat i webs (Sal de Cocó, Reumatek, Traç, Cook-in...)

Ha realitzat nombroses exposicions col·lectives i individuals: Espai 13 de la Fundació Miró, galeria Kowasa, galeria Urania, Oceanográfic de Valencia, galeria Abartium, galeria Retxa, Museo Gustavo de Maeztu, Ana Yael Gallery, Museu Marítim de Barcelona, etc. Algunes fotografies, pintures, gravats i escultures es troben en vàries galeries: Retxa, Ana Yael Gallery, Vidrart, Argos i en la virtual Quadrofenia.

Té editat un volum monogràfic titulat Paisatges de l’ànima de la col·lecció Fotògrafs de les Balears, de Sa Nostra, Caixa de Baleares i la seva darrera publicació és un catàleg monogràfic del projecte educatiu-exposició "Sabates Nàufragues" per Sa Nostra (fotografies d’Enric Servera i relats de Natalia Centelles). Ha publicat reportatges fotogràfics per al dominical de La Vanguardia, el suplement Cultures i a la revista La Fotografia.


També ha obtingut diversos premis en fotografia i pintura: 2n classificat al Premi de Pintura Ciutat de Maó 2019, Finalista en el Premio Internacional de grabado y vino Fundación Vivanco 2016, Finalista en la Bienal de cartelismo Terras Gauda 2017, 1r Premi en el 3r Premi de Pintura en la UPC, 1r Premi Millor col·lecció de Fotografia Ciutat d’Igualada, Guanyador tres vegades del concurs d’Imatge de les Festes de Sant Joan de Ciutadella de Menorca 1998, 2009 i 2019, Premi a la millor col·lecció fotogràfica 1r Concurs de fotografia digital de Salou, entre altres.


Algunes entrevistes i reportatges en TV sobre alguns projectes artístics:

2012 SABATES NÀUFRAGUES a IB3